Állati jó bolt. Kisállat eledelek és kiegészítők webáruháza.
Állati jó bolt. Kisállat eledelek és kiegészítők webáruháza.

Webshopunkban a rendelés átmenetileg szünetel. Megértésüket köszönjük!

Hirdetés

ÁSZF

Értesítjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy 2011. február 15-től a megrendelt termékeket csomagküldő szolgáltatás igénybe vétele nélkül, személyesen is átvehetik Budapesten (részletek: ÁSZF II/6. pontban). Ebben az esetben a vásárlót a termékek árán felül más költség nem terheli.

Általános Szerződési Feltételek

I. A Szolgáltató

 1. A www.hungaricumbolt.hu online áruházat a PSA Horizont Kft. üzemelteti (továbbiakban: "Szolgáltató").
 2. A Szolgáltató székhelye: 1201 Budapest, Vörösmarty utca 3/A. 5/69.
 3. A kereskedelmi tevékenység bejelentése Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Címzetes Főjegyzőjénél a 3590-es nyilvántartási számon megtörtént.
 4. A Szolgáltató adatvédelmi nyilvántartási azonosítója: 04022-0001


II. A szolgáltatás igénybevétele

 1. A vásárláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges! Tekintettel arra, hogy webáruházunkban alkohol tartalmú termékek is kaphatók az ÁSZF elfogadásával a vásárló kijelenti azt, hogy 18. életévét betöltötte. Az életkorral összefüggésben tett hamis nyilatkozat miatt az üzemeltető felelősséget nem vállal. Amennyiben a nyilatkozat valóságtartalma tekintetében kétség merül fel, a weboldal üzemeltetője haladéktalanul megteszi a szükséges és lehetséges jogi lépéseket, szükség esetén a megrendelő rendelését kártalanítás nélkül egyoldalúan korlátozza, vagy kizárja.
 2. Megrendelést a honlapról letölthető megrendelő lap szolgáltató részére történő megküldésével is fel lehet adni. A megrendelő lap szolgáltató részére történő megküldésével a megrendelő kijelenti, hogy 18. életévét betöltötte. Az életkorral összefüggésben tett hamis nyilatkozat miatt az üzemeltető felelősséget nem vállal. Amennyiben a nyilatkozat valóságtartalma tekintetében kétség merül fel, a weboldal üzemeltetője haladéktalanul megteszi a szükséges és lehetséges jogi lépéseket, szükség esetén a megrendelő rendelését kártalanítás nélkül egyoldalúan korlátozza, vagy kizárja.
 3. Egyedi kedvezmények igénybe vételére csak a szolgáltatóval történt előzetes egyeztetés alapján van lehetőség. A megrendelő lap árengedmény sorának kitöltésére a szolgáltató jogosult!
 4. A hungaricumbolt webáruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF), továbbá tisztában van a rendelés menetével.
 5. A webáruház pénzneme: magyar forint (HUF). A webáruházban feltüntetett árak bruttó árak.
 6. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak lehetősége van a regisztrációkor megadott adatok módosítására.
 7. A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló a hungaricumbolt oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért felelősséget nem vállalunk.

III. Fizetési és kézbesítési módok

 1. Utánvét. Az utánvét díja 450 forint.
 2. Banki átutalás (előreutalás!). A fizetési határidő a megrendeléstől számított 8 naptári nap. Amennyiben a fizetés a megadott időn belül nem történik meg, a rendelést töröljük!
 3. Bankkártyás fizetés (PayU). Elfogadom, hogy a PSA Horizont Kft. (1201 Budapest, Vörösmarty u. 3/a.) által a hungaricumbolt.hu, felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek a PayU Hungary Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.
  Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.
 4. Személyes fizetés és átvétel. Minden esetben telefonos egyeztetés szükséges a pontos időpont tekintetében! A megrendelt termékek átvételére a 1201 Budapest, XX. kerület, Vörösmarty u. 3/a alatt, munkanapokon reggel 9 és este 6 óra között van lehetőség.
 5. A kiszállítás díja: 1600 forint. A megrendelt terméket 2-15 munkanapon belül szállítjuk házhoz (a termékek részleteiben megtalálható a pontos szállítási idő az adott termékre vonatkozóan) általában az ezzel a feladattal megbízott cég közreműködésével. A termék kiszállítása minden esetben a kiszállítással megbízott közreműködő cég működési rendje szerint történik általában munkanapokon reggel 9 és este 6 óra között, ezért javasoljuk, hogy olyan címre kérje a csomagot, ahol a fenti időintervallumban annak átvétele biztosított! A rendeléseket általában szerződött futár partnerünk (GTR/DPD) szállítja ki. Banki átutalással történő fizetés esetén a vételár bankszámlánkon történő jóváírásától számít a 2-15 munkanap kiszállítási határidő.

IV. Egyéb rendelkezések

 1. A vevő köteles a kiszállított csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.
 2. Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító a saját üzletszabályzatának megfelelően hagy értesítést, illetve saját üzletszabályzatának megfelelően kísérli meg újra a csomag kiszállítását. A szállítással kapcsolatos problémák esetén a szállító céget kell keresni. A szállításból eredő károkért felelősséget nem vállalunk.
 3. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.
 4. A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó jogi szabályozást a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet (továbbiakban: rendelet) tartalmazza.Ennek értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól az áru kézhezvételtől számított 14 napon belül. Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a megrendelő a terméket átveszi.
 5. Ha elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni a PSA Horizont Kft. 1201 Budapest, Vörösmarty u.3/a. címére vagy az ügyfelszolgalat@hungaricumbolt.hu e-mail címre. Ebből a célból felhasználható a rendelet mellékletében rögzített elállási/felmondási nyilatkozatminta is.
 6. Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
 7. Kézhezvételi időpont a házhozszállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja, ami a futártól kapott számlával bizonyítható.
 8. Elállás esetén a sértetlen terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza a PSA Horizont Kft. címére és 30 napon belül, visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát.
 9. A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.
 10. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.
 11. Nem gyakorolhatja az elállási jogot élelmiszerek esetében, ha annak csomagolását már felbontotta.
 12. Ha a kiszállítás ingyenesen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a szállítás költségét is.
 13. Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.
 14. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 14/2014. (IV. 29) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.
 15. Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól.
 16. A hungaricumbolt.hu üzemeltetője megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a rendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.
 17. A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

V. Az ajándékutalvány vásárlásának feltételei

 1. Az utalvány küldéséhez nem szükséges sem a regisztráció, sem a bejelentkezés.
 2. Az ajándékutalvány rendelésekor a megrendelő adatlapon feltüntetett adatokat kötelező megadni. A helytelenül megadott adatokból eredő kárért felelősséget nem vállalunk.
 3. Az ajándékutalványt elektronikus formában, az ellenérték cégünk folyószámláján történő jóváírását követő napon küldjük ki.
 4. Az ajándékutalványt a www.hungaricumbolt.hu webáruházban lehetséges beváltani, kizárólag az itt leadott rendelésekre. A telefonon felvett rendelések esetében az ajándékutalvány beváltása nem lehetséges! Az ajándékutalvány értéke a megrendelésért fizetendő végösszeget csökkenti az ajándékutalványon megjelölt összegben.
 5. Az ajándékutalvány készpénzre nem váltható, értéke nem visszatéríthető. Az ajándékutalvány egy alkalommal használható fel, a fel nem használt összeget nem térítjük vissza.


VI. Adatvédelem

 1. A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.
 2. A Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor az ÁSZF rendelkezéseit elfogadja. A hírlevéről illetve a reklámlevelekről a vásárló bármikor lemondhat. Ezt a szándékát vagy automatikusan a hírlevélen keresztül teheti meg, vagy jelezheti az ugyfelszolgalat@hungaricumbolt.hu email címen.
 3. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a regisztrációkor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak.

VII. Fogyasztói panaszok intézése

 1. Fogyasztói panaszügyintézés írásban, postai úton a Szolgáltató címére küldött levélben, ill. e-mailben, az ugyfelszolgalat@hungaricumbolt.hu címen történik.